Demersuri făcute de Comisia Economică, Industrii şi Servicii a Senatului în cazul a două obiective de investiţii importante pentru municipiul Giurgiu

Demersuri făcute de Comisia Economică, Industrii şi Servicii a Senatului în cazul a două obiective de investiţii importante pentru municipiul Giurgiu

Veşti bune pentru Giurgiu în domeniul transporturilor! Prin adresele nr. XX/570/20.11.2013 şi XX/570/21.11.2013, senatorul Lucian Iliescu, preşedinte al Comisiei Economice, Industrii şi Servicii din cadrul Senatului, a informat municipalitatea cu privire la demersurile făcute în cazul a două obiective de investiţii importante pentru municipiul Giurgiu.
Primul dintre acestea, „Redeschiderea circulaţiei feroviare pe podul nou de cale ferată peste râul Argeş, linia CF Bucureşti-Giurgiu, între staţiile CF Vidra şi Grădiştea”, a fost propus a se realiza încă din perioada 2007-2008, când s-a întocmit un Studiu de Fezabilitate, însă, din lipsa fondurilor necesare, nu a fost dus la bun sfârşit. Prin adresa nr. XX/570/20.11.2013, primită joi, 21 noiembrie, municipalitatea a fost informată că obiectivul este prins în Bugetul de stat pe 2014, la poziţia 1058, iar lucrările la calea ferată pe această rută vor începe în luna iulie 2014. După finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului de cale ferată peste râul Argeş, SNTFC „CFR Călători” SA va relua operarea pe toată secţia de circulaţie Bucureşti-Giurgiu, inclusiv secţia Giurgiu – Grădiştea, închisă de către CNCF „CFR”SA.
Al doilea obiectiv de investiţie vizează construirea unui drum de legătură a DN 5 cu Vama Giurgiu, necesar pentru devierea traficului greu de pe străzile din Giurgiu şi pentru fluidizarea traficului în zona punctului de frontieră. În urma intervenţiei preşedintelui Comisiei Economice, Industrii şi Servicii, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti a transmis printr-o adresă următoarele: „…la această dată, obiectivul de investiţie „Drum de legătură DN 5km 60+500 – şoseaua de centură Pod Prieteniei km 61+400” se află în faza de Sudiu de Prefezabilitate, care a fost avizat favorabil în Consiliul Tehnico-Economic al CNADNR SA, având o valoare estimată de 74.985 mii lei, urmând ca în cursul anului 2014 să promovăm, în funcţie de bugetul aprobat, achiziţiile publice pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate – SPF, în vederea aprobării prin hotărâre de guvern a indicatorilor tehnico-economici şi a amplasamentului obiectivului, elaborarea fazelor de proiectare PT şi DE şi a lucrărilor de execuţie”.

Ultima modificare: 25.11.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Concert de muzică simfonică la Ateneul „Nicolae Bălănescu”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.